ZAPIEKANKA Z KISZONĄ KAPUSTĄ - Kuchnia KBW

ZAPIEKANKA Z KISZONĄ KAPUSTĄ

Jak zachęcić siebie samą czy dziecko do zjedzenia kiszonej kapusty? To może zaczniemy od tego po co jeść tą kiszoną kapustę i na co ona komu? Jeśli nie posiadasz żadnych przeciwwskazań do zjedzenia kiszonej kapuchy zachęcam very serdecznie. Dzięki niej wzmocnisz swój układ odpornościowy, poprawisz kondycję skóry i coś tam jeszcze. Ta kapucha jest prawdziwą bombą witaminy C, zawiera jeszcze magnez, potas żelazo i wapń. Jeżeli w naszym organizmie dosyć drastycznie brakuje, któregoś z tych pierwiastków no to możemy odczuwać nieodpartą chęć na kapustę kiszoną. Tak samo się podzieje, kiedy w organizmie brakuje potasu, wtedy nieodparta chęć na pomidory chodzi za nami dniem i nocą.

Dobra tyle pierdolollo.

Składniki:

  • fest długa bagieta lub 2 małe
  • kapusta kiszona
  • czerwona cebula
  • pęczek natki pietruszki
  • trochę oleju lub oliwy
  • ser żółty
  • trochę masła
  • ulubione dodatki: ogórek kiszony, pomidor, kiełki lub inne srolololo

Co będziesz robić:

  1. Bagietę przekrój w pół i posmaruj ją delikatnie masłem (lepiej przykleją się składniki, przynajmniej powinny)

  2. Kapustę kiszoną odcedź partami w dłoniach i poszatkuj ją na mniejsze kawałki

  3. Czerwoną cebulę pokrój na małą kostkę, taką fest małą

  4. Natkę pietruszki pociachaj

  5. Tera nastaw piekarnik 170stC , góra-dół

  6. Kapuchę wymieszaj z cebulą, natką pietruszki, posól, popieprz i jak będzie taka sucha jak wiór to dodaj do niej trochę oleju lub oliwy (w zasadzie nie czekaj aż będzie sucha jak wiór tylko po prostu dodaj tłuszcz i heja- lepiej przyswoją się witaminy)

  7. Ser żółty zetrzyj na tarce

  8. Wyłóż kapustę na bagietki

  9. Obsyp żółtym serem

  10. Włóż do piekarnika

  11. Piecz aż się zapieką #intelidżent

  12. Na koniec połóż na nie co lubisz. A dla jeszcze większego efektu- zapiekanki spod budki na stacji PKP- polej je ulubionym keczupem

  13. Tyle. Jak Ci się chce to ją zjedz

Fajnie, że tutaj jesteś! Proszę się rozgościć very serdecznie. Nazywam się Kasią Bąk-Woźniak i nawet chce mi się gotować, szczególnie lubię naszą Polską rodzimą kuchnie. Szybkie i tanie dania też zrobię. Uprzedzam wszystkich, to jest blog dla ludzi z dystansem i jak ktoś nie rozumuje co tutaj się wydarza to albo tak, albo nie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź inne przepisy