Soczysta pierś z kaczki, która nie jest sucha jak podsuszka - Kuchnia KBW

Soczysta pierś z kaczki, która nie jest sucha jak podsuszka

Soczysta pierś z kaczki, miękka w środku chrupiąca na zewnątrz. Jak dla mnie bomba! Ogarnij sobie dobre jakościowo piersi a gwarantuje Ci, że nie będzie wstydu na talerzu.  Podawaj je z czym lubicie, ja osobistycznie nie pogardzę kaszą gryczaną z buraczkami na ciepło lub surówką z kiszonej kapusty.

Składniki:

  • 2 piersi z kaczki
  • pieprz i sól

Co będziesz robić:

  1. Posól i popieprz piersi (nie swoje tylko kaczki).

  2. Przetnij skórę kaczki (uważając, aby nie uszkodzić mięsa).

  3. Na jeszcze chłodną patelnię wyłóż piersi skórą do dołu, tak aby wytopił się tłuszcz.

  4. Smaż pierś przez około 13 minut. Następnie przewróć pierś i smaż jeszcze przez 3 minuty.

  5. Następnie do nagrzanego piekarnika na 200stC włóż piersi z kaczki i piecz je jeszcze około 10 minut.

  6. Piersi będą soczyste i pyszne.

  7. Możesz do nich machnąć jakiś sos z czerwonych porzeczek albo z wiśni albo jakiś pomarańczowy

Fajnie, że tutaj jesteś! Proszę się rozgościć very serdecznie. Nazywam się Kasią Bąk-Woźniak i nawet chce mi się gotować, szczególnie lubię naszą Polską rodzimą kuchnie. Szybkie i tanie dania też zrobię. Uprzedzam wszystkich, to jest blog dla ludzi z dystansem i jak ktoś nie rozumuje co tutaj się wydarza to albo tak, albo nie.

KOMENTUJESZ: “Soczysta pierś z kaczki, która nie jest sucha jak podsuszka

  1. Wyśmienita! Zrobiłam na próbę i żałuję że tylko jedną. Zajadaliśmy się z mężem i nawet dwuletnia córka prosiła o dokładkę 🙆‍♀️😍

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź inne przepisy