Placek brokułowy a'la pizza - Kuchnia KBW

Placek brokułowy a’la pizza

To danie zachwyciło mojego męża, a to nie lada wyczyn.

Z miłą chęcią podaje Wam ten przepis, będziecie z niego zadowoleni (o ile nie użyjecie zgniłego brokuła).

Dziękuję

Do widzenia

Smacznego!

Składniki:

  • 2 brokuły
  • 2 białe cebule
  • ze 3 duże ząbki czosnku
  • 1 kulka mozzarelli (jak się brzydzisz to nie dawaj, pozwalam nie dawać)
  • 3 jajka średnie
  • troszkę pulpy pomidorowej (polecam mutti, kupuje w biedrze i jest cudna)
  • opakowanie pieczarek
  • ser żółty do zapiekania
  • pieprz, sól, oregano, bazylia

Co będziesz robić:

  1. No to tak. Brokuły trzeba z deka podgotować (nie muszą być fest ugotowane, ło tak żeby były z deka miękkie).

  2. Cebule pociachaj na kawałki i zeszklij na oleju, dodaj do niej pociachany czosnek.

  3. Podgotowane brokuły odcedź i zgnieć widelcem. Dodaj do nich cebulę, czosnek, startą na tarce mozzarellę. Dodaj rozbełtane jajka. Dopraw solą oraz pieprzem. Porządnie fest wszystko wybełtaj.

  4. Na blachę do pieczenia wyłóż masę. Uformuj ją jak chcesz. Możesz też mase włożyć do formy na tartę lub do formy na torta. Sobie tam wymyśl co chcesz.

  5. Ten placek posmaruj pulpą i posyp oregano oraz bazylią.

  6. Nastaw piekarnik na 1890-190stC, góra-dół

  7. Pieczarki oczyść, pociachaj i podsmaż wraz z solą.

  8. Wyłóż pieczarki na surowy placek.

  9. Teraz to wszystko włóż do piekarnika i se czekaj aż się upiecze. Potrwa to jakieś takeś 40 minut.

  10. Na 10 minutek przed końcem pieczenia podsyp placem żółtym zesrem.

  11. Gotowa pizza brokułowa. Jest pyszna!

Fajnie, że tutaj jesteś! Proszę się rozgościć very serdecznie. Nazywam się Kasią Bąk-Woźniak i nawet chce mi się gotować, szczególnie lubię naszą Polską rodzimą kuchnie. Szybkie i tanie dania też zrobię. Uprzedzam wszystkich, to jest blog dla ludzi z dystansem i jak ktoś nie rozumuje co tutaj się wydarza to albo tak, albo nie.

KOMENTUJESZ: “Placek brokułowy a’la pizza

  1. Pysznie to wygląda trzeba zrobić i potem wydać opinie ale myślę ze będzie smacznie, ponieważ wszystkie te produkty lubię

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź inne przepisy