Składniki:
- Ryż basmati, ilość uzależniona od ilości przewodów pokarmowych w domu (możesz dać inny rodzaj ale basmati to kuźwa basmati. W tym daniu smakuje idealnie)
- 1 duży brokuł świeży
- 1 duża biała cebula
- 2-3 ząbki czosnku
- 200g łososia w plastrach
Uwierz, że to jest ZNAKOMITE!
Przepis na danie obiadowe od Weroniki (użytkowniczka bloga KBW), podbił moje podniebienie.
Tego jedzenia nie da się spartolić. Jest szybkie w wykonaniu no i zawiera warzywa. Nie przypadkowo zrobione jest z ryżu basmati, on po prostu idealnie wkoponowuje się w taką kompozycyjność. Bierej długopisa i zapisuj przepisa.
Smacznego!
Ryż basmati srati ugotuj według instrukcji od producenta.
Brokuł podziel na różyczki, gotuj je pod przykryciem przez 4 minuty we wrzątku, następnie wyjmij ze wrzątku i wsadź se je do bardzo zimnej wody. Dzięki temu brokuł zachowa więcej witamin i będzie miał ładny soczyście zielony kolor a nie jake żółtą srake.
Cebule pokrój w kostkę, czosnek też se pokrój. Zeszklij na oleju/oliwie.
Te łososie w plastrach pokrój w kostkę i wrzuć na patelnię. Podsmaż krótko
Do patelni dodaj ugotowany ryż.
Wszystko se dopraw po swojemu, solą i pejperem.
Na koniec dodaj brokuły i można szamać.
Smacznego!
Fajnie, że tutaj jesteś! Proszę się rozgościć very serdecznie. Nazywam się Kasią Bąk-Woźniak i nawet chce mi się gotować, szczególnie lubię naszą Polską rodzimą kuchnie. Szybkie i tanie dania też zrobię. Uprzedzam wszystkich, to jest blog dla ludzi z dystansem i jak ktoś nie rozumuje co tutaj się wydarza to albo tak, albo nie.