Kalafior z Masłem Orzechowym - Kuchnia KBW

Kalafior z Masłem Orzechowym

Witajcie!

Przesyłam na Wasze gałki oczne i ślinianki, fajny sposób na kalafiora. Jeżeli w domu mieszka z dobą mąż niejadek, możesz spróbować przekonać go do jedzenie, właśnie tym przepisem.

Oczywista oczywistość użyłam naszego masła SoGood, znaleźć je możesz ło TU https://sogood.pl/good-sloj-pelen-miazgi-arachidowej-crunchy,591,pl i cieszyć się jego smakiem jeszcze taniej, decydując się na zakup wpisz kod: KBW20. Wyskoczy 20% zniżki.

Od razu mówię, że jak ktoś jest uczulony na orzechy lub nie lubi masła orzechowego, to niech se nawet tyłka nie zawraca tym przepisem.

Smacznego!

Składniki:

  • 1 kalafior
  • olej/oliwa
  • sól
  • masło orzechowe

Co będziesz robić:

  1. Nastaw piekarnik na 1890-190stC, góra-dół

  2. Surowy kalafior podziel na różyczki i włóż je do miski.

  3. Polej kalafiora olejem, przyprósz solą. Wybełtaj.

  4. Wyłóż na blaszce do zapiekania i włóż do piekarnika. Piecz około 30 minut.

  5. Kiedy już stwierdzisz swoimi gałkami ocznymi, że kalafior jest upieczony, wyjmij go i z deka schłodź.

  6. Dodaj łyżkę masła orzechowego i wybełtaj.

  7. Pasuje to teraz zjeść. Smacznego!

Fajnie, że tutaj jesteś! Proszę się rozgościć very serdecznie. Nazywam się Kasią Bąk-Woźniak i nawet chce mi się gotować, szczególnie lubię naszą Polską rodzimą kuchnie. Szybkie i tanie dania też zrobię. Uprzedzam wszystkich, to jest blog dla ludzi z dystansem i jak ktoś nie rozumuje co tutaj się wydarza to albo tak, albo nie.

KOMENTUJESZ: “Kalafior z Masłem Orzechowym

  1. Wpadłam na ciebie przypadkiem jesteś innym przedstawicielem tej samej grupy dajesz przepisy ale całkiem inny sposób to jest zabawa i rozrywka więc trzymaj tak dalej ogląda Się ciebie nawet tylko żeby popatrzeć

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź inne przepisy