Składniki:
- 1 kalafior
- olej/oliwa
- sól
- masło orzechowe
Witajcie!
Przesyłam na Wasze gałki oczne i ślinianki, fajny sposób na kalafiora. Jeżeli w domu mieszka z dobą mąż niejadek, możesz spróbować przekonać go do jedzenie, właśnie tym przepisem.
Oczywista oczywistość użyłam naszego masła SoGood, znaleźć je możesz ło TU https://sogood.pl/good-sloj-pelen-miazgi-arachidowej-crunchy,591,pl i cieszyć się jego smakiem jeszcze taniej, decydując się na zakup wpisz kod: KBW20. Wyskoczy 20% zniżki.
Od razu mówię, że jak ktoś jest uczulony na orzechy lub nie lubi masła orzechowego, to niech se nawet tyłka nie zawraca tym przepisem.
Smacznego!
Nastaw piekarnik na 1890-190stC, góra-dół
Surowy kalafior podziel na różyczki i włóż je do miski.
Polej kalafiora olejem, przyprósz solą. Wybełtaj.
Wyłóż na blaszce do zapiekania i włóż do piekarnika. Piecz około 30 minut.
Kiedy już stwierdzisz swoimi gałkami ocznymi, że kalafior jest upieczony, wyjmij go i z deka schłodź.
Dodaj łyżkę masła orzechowego i wybełtaj.
Pasuje to teraz zjeść. Smacznego!
Fajnie, że tutaj jesteś! Proszę się rozgościć very serdecznie. Nazywam się Kasią Bąk-Woźniak i nawet chce mi się gotować, szczególnie lubię naszą Polską rodzimą kuchnie. Szybkie i tanie dania też zrobię. Uprzedzam wszystkich, to jest blog dla ludzi z dystansem i jak ktoś nie rozumuje co tutaj się wydarza to albo tak, albo nie.
Wpadłam na ciebie przypadkiem jesteś innym przedstawicielem tej samej grupy dajesz przepisy ale całkiem inny sposób to jest zabawa i rozrywka więc trzymaj tak dalej ogląda Się ciebie nawet tylko żeby popatrzeć