Spiralki szparagowe owe..owe...owe... - Kuchnia KBW

Spiralki szparagowe owe..owe…owe…

Wielkich mecyji tutaj nie ma. Dorwiesz szparagi w dobrej cenie i gotowe ciasto francuskie. Szybka przekąską, zakąska, smaczny dodatek do zupy lub idealny sposób na spędzenie czasu w kuchni z dzieciakami. Moje osobiste dzieci zajadają się tym bardzo fest, dlatego polecam KBW.

Składniki:

  • szparagi
  • ciasto francuskie
  • jajko

Co będziesz robić:

  1. Nastaw piekarnik na 200 stC, góra-dół

  2. Szparagu umyj i złam końcówki

  3. Z ciasta francuskiego wytnij tyle CIENKICH paseczków, ile jest szparagów

  4. Owiń szparagi ciastem francuskim

  5. Rozbełtanym jajkiem nasmaruj ciasto wraz ze szparagami

  6. Piecz w piekarniku aż się upiecze #lodżikal (u mnie takie jakieś 13 minut)

  7. Można jeść wprowadzając do przewodu pokarmowego samodzielnie lub popijając zupą

  8. o i tak to jest

Fajnie, że tutaj jesteś! Proszę się rozgościć very serdecznie. Nazywam się Kasią Bąk-Woźniak i nawet chce mi się gotować, szczególnie lubię naszą Polską rodzimą kuchnie. Szybkie i tanie dania też zrobię. Uprzedzam wszystkich, to jest blog dla ludzi z dystansem i jak ktoś nie rozumuje co tutaj się wydarza to albo tak, albo nie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź inne przepisy