PiECZONY BAKŁAŻAN OD GRECKIEJ HALINY - Kuchnia KBW

PiECZONY BAKŁAŻAN OD GRECKIEJ HALINY

Co tu dużo mówić. Pieczony bakłażan to przepyszna opcja na skosztowanie odrobiny luksusu w swoim układzie pokarmowym. Osobistycznie, podjęłam życiową decyzję i upiekłam bakłażany w piekarniku, ale można też upiec je na grillu i heja.

Nie polecałabym Wam niczego co smakuje jak rzygawka. Dlatego macie tutaj jedne z najlepszych przepisów jakie mogę zrobić.

Tyle! Róbta

Składniki:

  • kilka sztuk dorodnych bakłażanów
  • kilka ząbków czosnku (według preferencji smakowych danej osobistości)
  • kostka sera feta (to ma być feta a nie zdechlak fetopodobny)
  • oliwa z oliwek

Co będziesz robić:

  1. Nastaw piekarnik na 190stC, góra-dół.

  2. Bakłażany podziurkuj wykałaczką.

  3. Piecz bakłażany około 50 minet.

  4. Po upieczeniu ściągnij z nich twardą skórkę i pozostaw sam pyszny miąższ (możesz postawić same dzyndzolki, żeby było widać że to bakłażan a nie jakaś kupa).

  5. Bakłażana polej oliwą, wyciśnij czosnek na niego, pokrusz fetę.

  6. Można jeśc o tak samo se. Albo do grilla fajne albo do innego srolololo.

  7. Smacznego!

Fajnie, że tutaj jesteś! Proszę się rozgościć very serdecznie. Nazywam się Kasią Bąk-Woźniak i nawet chce mi się gotować, szczególnie lubię naszą Polską rodzimą kuchnie. Szybkie i tanie dania też zrobię. Uprzedzam wszystkich, to jest blog dla ludzi z dystansem i jak ktoś nie rozumuje co tutaj się wydarza to albo tak, albo nie.

2 thoughts on “PiECZONY BAKŁAŻAN OD GRECKIEJ HALINY

  1. Kasiu, jesteś super. Ja bakłażany serwuję dość często. Tego przepisu nie robiłam, ale często je faszeruję warzywami, no i oczywiście sery muszą być.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź inne przepisy