Składniki:
- 100g ciecierzycy z puszki
- 1 łyżka kakao
- 30ml oleju rzepakowego lub kokosowego nierafinowanego
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżki rodzynek
- 2 łyżki suszonej żurawiny
- 2 łyżki daktyli
- kilka suszonych śliwek
Domowe trufle z ciecierzycy! Naprawdę są pyszne, spróbujcie ich. Możesz dodać również posiekane orzechy, posiekane migdały, wszystko co lubicie. Możesz zanurzyć je w rozpuszczonej czekoladzie i posypać kakao. Wszystko w zależności od preferencji smakowych.
Suszone owoce wcześniej namocz przez 10 minut w wodzie, następnie je odcedź. Ciecierzycę, kakao, olej i miód zblenduj na gładką masę. Następnie dodaj suszone owoce i ponownie delikatnie
zblenduj. Uformuj kuleczki. Gotowe!
Fajnie, że tutaj jesteś! Proszę się rozgościć very serdecznie. Nazywam się Kasią Bąk-Woźniak i nawet chce mi się gotować, szczególnie lubię naszą Polską rodzimą kuchnie. Szybkie i tanie dania też zrobię. Uprzedzam wszystkich, to jest blog dla ludzi z dystansem i jak ktoś nie rozumuje co tutaj się wydarza to albo tak, albo nie.
Kasiu, uwielbiam patrzeć jak gotujesz i korzystam z Twoich przepisów. Jesteś radosna serdeczna !!! Dziękuję za Twoją pracę z pasją Buziaczki pozdrawiam Beata z Sosnowca.🥰❤️