Śnieżne kule jaglane!
Przy tych kulkach też się wiele nie orobisz a dzieciaki zjedzą ze smakiem. Przed przygotowaniem kaszy weź ją podpraż na suchej patelni, straci wtedy swoją goryczkę oraz dziwny posmak gnijących na liściach orzechów włoskich.
Po zblendowaniu składników, jeżeli uznasz, że jest
za mało słodkie, dodaj miodu lub innej słodkiej
substancji. Jeśli nie lubisz smaku mleka i takich,
takich, ugotuj kaszę na wodzie.
Śledź nasz kanał:
Para w kuchni Thermomix
Zobacz
Składniki:
- • 50 g kaszy jaglanej, 120 ml mleka (może też być napój roślinny)
- 75 g mleczka kokosowego (użyj z dużą zawartością miąższu, bo głównie o ten miąższ chodzi)
- 4 łyżki płatków jaglanych zmielonych w młynku do kawy (zamiast nich, możesz użyć zmielonych płatów owsianych, albo mąki kokosowej)
- 4 łyżki wiórek kokosowych
- pół łyżeczki ekstraktu waniliowego
Co będziesz robić:
-
Kaszę przelej wrzątkiem i ugotuj na mleku.
-
-
Wszystkie składniki zblenduj.
-
Uformuj kuleczki, obtocz we wiórkach kokosowych.
-
Fajnie, że tutaj jesteś! Proszę się rozgościć very serdecznie. Nazywam się Kasią Bąk-Woźniak i nawet chce mi się gotować, szczególnie lubię naszą Polską rodzimą kuchnie. Szybkie i tanie dania też zrobię. Uprzedzam wszystkich, to jest blog dla ludzi z dystansem i jak ktoś nie rozumuje co tutaj się wydarza to albo tak, albo nie.