Składniki:
- 250g sera ricotty lub sera twarogowego (ale z twarogowym wyjdą bardziej kwaśnie jakby co)
- 1 duże jajko lub ewentualnościowo 2 malutkie jajeczka
- 50g mąki (użyłam jaglanej)
- tyćke tłuszczu do smażenia
Bardzo fajne placuszki z dosłownie trzech składników.
Nie będę se z gęby robić ściery i powiem Wam prawdę. Są epicko dobre jak są świeże i jak się je poleje jakimś syropem z agawy czy miodem.
Jak postoją już dłuższy czas to robią się twarde.
Ale tak ogólnie to mają ode mnie mocne 4+
Do widzenia.
Teraz będzie bardzo trudno. Trzeba to wszystko zblendować.
Smażyć na małej ilości tłuszczu.
Wersja na bogato: można do nich dodać jakieś chia sria lub siemię lniane lub wanilię inne pierdolollo.
Fajnie, że tutaj jesteś! Proszę się rozgościć very serdecznie. Nazywam się Kasią Bąk-Woźniak i nawet chce mi się gotować, szczególnie lubię naszą Polską rodzimą kuchnie. Szybkie i tanie dania też zrobię. Uprzedzam wszystkich, to jest blog dla ludzi z dystansem i jak ktoś nie rozumuje co tutaj się wydarza to albo tak, albo nie.