Placuszki bananowe - Kuchnia KBW

Placuszki bananowe

Szanowni Państwo!

Mam dla Państwa przepisa na placuszki bananowe. Są przepyszne i bardzo mięciutkie. Nawet na drugi dzień nie twardnieją tylko są miękkie. O i tak to jest.

Do widzenia.

Składniki:

  • 1 duży dojrzały banan
  • 200ml mleka/ napoju roślinnego
  • 2 łyżki mąki jaglanej (lub dowolnej, której używasz)

Co będziesz robić:

  1. Teraz będzie ciężko. Wszystkie składniki zblenduj.

  2. Nagrzaną patelnię delikatnie wysmaruj tłuszczem.

  3. Jakeś chochlą nałóż placuszki.

  4. Smaż aż zobaczysz na wierzchu takie dziury/ pęcherzyki powietrza/ to wtedy odwróć na drugą stronę i jeszcze chwilunie smaż.

  5. I już! Nie ma w tym żadnej filozofiwiczności.

  6. Smacznego!

Fajnie, że tutaj jesteś! Proszę się rozgościć very serdecznie. Nazywam się Kasią Bąk-Woźniak i nawet chce mi się gotować, szczególnie lubię naszą Polską rodzimą kuchnie. Szybkie i tanie dania też zrobię. Uprzedzam wszystkich, to jest blog dla ludzi z dystansem i jak ktoś nie rozumuje co tutaj się wydarza to albo tak, albo nie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź inne przepisy