Składniki:
- 1 duży dojrzały banan
- 200ml mleka/ napoju roślinnego
- 2 łyżki mąki jaglanej (lub dowolnej, której używasz)
Szanowni Państwo!
Mam dla Państwa przepisa na placuszki bananowe. Są przepyszne i bardzo mięciutkie. Nawet na drugi dzień nie twardnieją tylko są miękkie. O i tak to jest.
Do widzenia.
Teraz będzie ciężko. Wszystkie składniki zblenduj.
Nagrzaną patelnię delikatnie wysmaruj tłuszczem.
Jakeś chochlą nałóż placuszki.
Smaż aż zobaczysz na wierzchu takie dziury/ pęcherzyki powietrza/ to wtedy odwróć na drugą stronę i jeszcze chwilunie smaż.
I już! Nie ma w tym żadnej filozofiwiczności.
Smacznego!
Fajnie, że tutaj jesteś! Proszę się rozgościć very serdecznie. Nazywam się Kasią Bąk-Woźniak i nawet chce mi się gotować, szczególnie lubię naszą Polską rodzimą kuchnie. Szybkie i tanie dania też zrobię. Uprzedzam wszystkich, to jest blog dla ludzi z dystansem i jak ktoś nie rozumuje co tutaj się wydarza to albo tak, albo nie.