Mus z CUKINII - Kuchnia KBW

Mus z CUKINII

Chcesz zaskoczyć gości smacznym deserem? Nie wiesz co zrobić, aby wyszły im gały z orbit? Mam na to sposób! Przepyszny mus warzywno- owocowy. W tym przypadku dołożyłam wszelkich starań żeby wydrzeć z pola cukinie, zakamuflowałam ją w kakao i posłodziłam troszku daktylami. Mówię Ci TORPEDA! Spróbuj

Składniki:

  • 1 mała surowa cukinia (może być zielona albo żółta)
  • 6 suszonych daktyli bez pestek
  • 1 banan lub 4 morele/ brzoskwinie albo 1 avocado
  • 2 łyżeczki zwykłego kakao albo karobu
  • napój roślinny lub mleko (wlej taką ilość, jaka będzie Ci odpowiadać konsystencja musu)
  • garść orzechów jeśli lubisz
  • płatki migdałów
  • owoce sezonowe

Co będziesz robić:

  1. Cukinię obierz ze skórki (banana też obierz ze skórki)

  2. Wszystko (za wyjątkiem owoców sezonowych i migdałów) zblenduj.

  3. Wlej do czarek albo innych pierdoletów.

  4. Posyp owocami sezonowymi oraz np migdałami w płatkach.  Daj na chwilę do lodówki.

  5. I heja! Wszystkim gały wyjdą na wierzch

Fajnie, że tutaj jesteś! Proszę się rozgościć very serdecznie. Nazywam się Kasią Bąk-Woźniak i nawet chce mi się gotować, szczególnie lubię naszą Polską rodzimą kuchnie. Szybkie i tanie dania też zrobię. Uprzedzam wszystkich, to jest blog dla ludzi z dystansem i jak ktoś nie rozumuje co tutaj się wydarza to albo tak, albo nie.

2 thoughts on “Mus z CUKINII

  1. Super deser nie oczywisty prosty a jednak smaczny i zdrowy dziękuję za wszystkie przepisy czekam na salatke z bobu

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź inne przepisy