Gofery najpierw chrupkie, później już nie chrupkie - Kuchnia KBW

Gofery najpierw chrupkie, później już nie chrupkie

Witam szanowne Panie i kilku Panów co się boją odzywać.

 

Obiecany przepis na pyszne gofry, które nie obiecuje, że będą chrupkie przez 12 godzin ale na pewno początek mają dobry… wszystko za sprawą masła.  Użyłam go zamiast oleju i włala, o wiele pyszniej.

 

Moja gofrownica ma moc 700W i daje rade przy tych gofrach.

 

Aby mieć mniejsze wyrzuty sumienia, że żrę gofery po nocach, dodałam do nich startą marchewe i cynamon. I heja!

 

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki (daj take jake używasz)
  • 1,5 szklanki mleka / napoju roślinnego
  • 2 jajka od szczęśliwych Halinek
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 100g roztopionego masła (82%)

Co będziesz robić:

  1. I tera robisz to tak.

  2. Wszystkie składniki wybełtaj porządnie Halinka.

  3. Odstaw na 10 minet i w tym czasie rozgrzej gofrownice.

  4. Upiecz gofry i już. Fest się orobiłaś?

Fajnie, że tutaj jesteś! Proszę się rozgościć very serdecznie. Nazywam się Kasią Bąk-Woźniak i nawet chce mi się gotować, szczególnie lubię naszą Polską rodzimą kuchnie. Szybkie i tanie dania też zrobię. Uprzedzam wszystkich, to jest blog dla ludzi z dystansem i jak ktoś nie rozumuje co tutaj się wydarza to albo tak, albo nie.

8 thoughts on “Gofery najpierw chrupkie, później już nie chrupkie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź inne przepisy